Over Kees Winkelman

Ervaring
Ik heb ruim twintig jaar ervaring en maak gebruik van geavanceerde apparatuur, waaronder zeer lichtsterke lenzen en een camera met fluisterstille sluiter, waarmee ik onder alle (licht)omstandigheden muisstil en zonder flits kan werken. Bijvoorbeeld op congressen en podia. Verder beschik ik over een mobiele fotostudio waarmee ik ook kan fotograferen op locaties waar geen elektra is.

 

Portretten

Bij het maken van portretten ga ik voor dynamiek en beweging. Voor open, oprechte en krachtige blikken. En voor een link tussen inhoud en beeld.

‘Kees is goed in het fotograferen van mensen. Niet alleen technisch goed, maar ook goed met mensen, zodat iedereen ontspannen en op zijn/haar best op de foto komt.’
Bart Verhagen, Adviseur duurzame energie en energiebesparing

 


Reportages
Omdat ik nieuwsgierig ben, verdiep ik me graag in de inhoud. Van daaruit bedenk ik een concept waarin beeld en tekst elkaar versterken.

 

Reportages met tekst
Ik maakte honderden reportages waarbij ik fotografie en interviewen combineerde. Niet alleen (kosten)efficiënt, ik kan zo ook direct vaststellen wat beter uitgelegd kan worden in beeld en wat in tekst.

‘Kees maakt bijna vijf jaar de meest populaire rubriek in ons personeelsblad: hij loopt een dag(deel) mee met een medewerker en brengt zo diens werk in beeld (en tekst). Ook al is de medewerker of arts van tevoren meestal erg nerveus, Kees presteert het om zijn ‘slachtoffer’ helemaal op zijn/haar gemak te stellen. Achteraf krijg ik standaard de reactie dat het erg prettig en relaxt werken was met Kees! Fijn om deze rubriek met een gerust hart over te kunnen laten..!’
Simone Gieling, Communicatieadviseur at Rijnstate

 

Opdrachtgevers
Mijn opdrachtgevers zijn onder meer uitgeverijen, magazines, gemeenten, provincies, ziekenhuizen, communicatiebureaus en bedrijven (zie portfolio). Ze gebruiken mijn reportages als sprekend artikel, als samenvatting van een congres of evenement, als jaarverslag of als jubileum-, fusie- of veranderverslag.

‘Kees is naar mijn mening een op en top vakman, met uitstekende journalistieke eigenschappen en een fotograaf met oog voor detail’
Arie Kroon, Eigenaar CENSOR.NU

Mijn reportages maakten onderdeel uit van enkele prijswinnende campagnes. Zo waren mijn foto’s en interviews van heftruckchauffeurs onderdeel van de veiligheidscampagne ‘HeftruckHelden’, bekroond met de ‘European Good Practice Award’.

Foto’s van mijn vrije werk zijn geëxposeerd in het Fotografiemuseum Foam, in een tentoonstelling met onder andere Ata Kando, Diana Blok en Sacha de Boer.

In samenwerking met communicatiebureau Arboriginals maak ik deel uit van veiligheidscampagnes. Hierbij geef ik presentaties over mijn ervaringen op de werkvloer.

Tevens word ik uitgenodigd als jurylid bij fotowedstrijden en geef ik fotografieworkshops.